“HAYAL ET, DOKUN, SANATINI GİY”
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Tekstil Tasarım Ana Sanat Atölyesi öğrencileri “Hayal Et, Dokun, Sanatını Giy” mottosuyladüzenlenen yıl sonu defilesiyle büyük beğeni topladı.
Her yıl düzenlenen yıl sonu sergisi kapsamında Dr. Öğr. Gör. Zeynep ÖZTÜRK ve Öğr. Gör. Aslı EKİNCİ yönetiminde gerçekleşen defilede öğrenciler; fakülte tarihine geçecek nitelikte, yaratıcı ve ilham verici tasarımlara imza attı.
Geleceğin öğretmen adayları ve tekstil tasarımcıları arasında yerini alacak Tekstil Tasarım Ana Sanat Atölyesi öğrencilerinin emeklerinin, yaratıcılıklarının ve hayal güçlerinin bir yansıması olan defile; sanat, tasarım ve sürdürülebilirlik ekseninde birleşti.
“Hayal Et, Dokun, Sanatını Giy" mottosuyla fakülte koridorlarını adeta bir podyuma dönüştüren öğrenciler; yalnızca modaya değil, sanata ve toplumsal farkındalığa da katkı sunan tasarımlarıyla izleyicilerden tam not aldı.
Mavi AKBULUT, Ayşe DİLBER, İlkay Buse DOĞAN, Nehir TONYALI, Nisa ULUSOY, İrem GEMİCİ, Didem ÖZEN, Yağmur KARAKAYA, İrem AYDOĞAN, Büşra GERİDÖNMEZ, Sıla BİÇER, Elif HEKİMOĞLU, Zeynep ŞENOL, Ezgi ELEKTİRİK, Hatice Kübra KONAK, Yaren YILMAZER, Işık ÖRS, Yaren ŞEN, Esra Nur KAYA, Rana HİSARLI, Elif ŞAHİN, İpek TUNALI, Melike BEYAZ, Tuğçe GÜMÜŞBAŞ, Ceyda UZUN, Dilay ŞİMŞEK, Zeynep SEVENCAN, Berivan ACAR, Asude ÖZDEMİR, Hümeyra Betül KUTLU, Beyza Tuna ÇELİK, Buket İBİÇ, Naz Yaren GÜRBÜZ, Harun BOĞATEKİN, Busenur ARSLAN ve Bilal Can KARA; kendi özgün perspektiflerinden yola çıkarak hazırladıkları tasarımlarda, kendi hayal güçlerini tekstil unsuru, geri dönüştürülmüş, sürdürülebilir malzemeler ve materyallerle bir araya getirerek harmanladı.
Öğrenciler; kimi zaman bir ressamın fırçasından çıkan renklerden, kimi zaman bir şairin kelimelerinden şekillenen şiirlerden, kimi zaman bir filmin sahnesinden hareketle yalnızca görsel değil, dokunsal bir boyut yakalayarak sadece estetik değil, aynı zamanda bireysel ifade, kültürel hafıza ve çevresel farkındalığı da tasarımlarına yansıttı. Kumaş seçimlerinden biçimlendirmeye, detaylardan renk kullanımına kadar her bir parça, birer sanat eseri niteliğinde izleyiciyle buluştu.